La Terra de les Flors

vista general de la plaça de la verge de València

Això és València. La Terra de les Flors .

Per això és absolutament natural que un grup de floristes de la terra capitanejats per Joan Lluesma hagin fundat el Gremi Artesà de Floristeries de la Comunitat Valenciana i, com és també consubstancial en ells mateixos, vulguin omplir de flors la ciutat que fa honor al títol de aquest article.

Aprofitant una de les nostres festes més emblemàtiques, la Processó del Corpus Christi , 100 floristes provinents de diversos països del món es van donar cita per engalanar punts clau de la ciutat emmarcats en el mateix recorregut.

Equipo Eslovenia

Equip Eslovènia. D'esquerra a dreta: Sabina Segula (Radovijica), Mayca (La Vall d'Uixó), Toñi (Quartell) i Martín (Manises)

Així, vam poder trobar-nos a les diferents localitzacions amb els equips de Holanda (Eric Pannebourg), Letònia (Aija Zagarina), Bèlgica (Marc van Parrys), Eslovènia (Sabina Segula), Ucraïna (Daria), Itàlia (Pino), Japó (Rika Oshono i Yutaca Hirano) i els dos equips espanyols capitanejats per José Manuel Lopez Cardeñoso (President de l'Associació de floristes de cantàbria) i Javier Cutanda .

Tot ha passat enmig d'un ambient festiu, de companyonia, de passió per la professió, això sí, sota un sol de justícia i unes temperatures impròpies fins i tot del mes de juny a València.

A més dels floristes internacionals, en els equips va brillar el treball de la gent de la terreta representada pels membres del Gremi Artesà de Floristeries de la Comunitat Valenciana que en la seua curta trajectòria estan fent molt per la difusió de l'art i la cultura floral. al nostre país.

Cal molt suport per part dels organismes públics perquè iniciatives com aquestes no morin només néixer i puguin arribar a ser veritables tradicions en què el públic general pugui gaudir de les flors.

En aquesta ocasió cal agrair tant a la Diputació com al Govern de la Generalitat ia l'Alcadia de València el suport a aquesta primera edició del Certamen.

Per part nostra, com a empresa representativa del sector de la flor a nivell nacional, volem fer una crida als estaments públics perquè no només donin el seu suport de cara a la galeria sinó que facilitin les tasques durant els muntatges exteriors mitjançant els permisos pertinents de manera que no s'hagin de tornar a donar les situacions a què els floristes han tingut enfrontar-se per poder acabar els treballs. Que facin una veritable aposta perquè aquest tipus d'esdeveniments adquireixin cada cop més importància.

Durant aquests dies a València, a més dels treballs del I Certamen d'Art Floral de la Ciutat de València, hem pogut gaudir de l'espectacular monument en honor al Corpus Christi la decoració del qual ha anat a càrrec de dos grans floristes valencians, Lina Roig i Julio Simarro .

Les empreses del sector hem de donar suport a tota iniciativa orientada a fer créixer la cultura de la flor i en aquest sentit volem destacar la col·laboració de Chrysal , Flores El Calé , Mercaflor i Accessoris Costablanca que, igual que nosaltres, han aportat el seu granet de sorra. Junts podem fer molt més.

Que visquin les flors!

Visita el nostre àlbum de fotos